H EYEART Laboratories ιδρύθηκε το 2005 στη Θεσσαλονίκη. Αν και νέα εταιρία στον τομέα της κατασκευής, οι ρίζες της ξεκινούν από το 1969 από τις οικογένειες οπτικών Καραγεωργιάδη και Βασιλείου, λάτρεις της εξέλιξης και καινοτομίας. Η δεύτερη γενιά των οικογενειών, ίδρυσε την μοναδική μονάδα κατασκευής φακών επαφής και οπτικών μέσων στη χώρα. Οι ιδιοκτήτες, οπτομέτρες και οφθαλμίατροι στοχεύουν στον σχεδιασμό και την παραγωγή καινοτομικών προϊόντων.

Οι βασικοί τομείς που εξειδικεύεται η εταιρία είναι η οφθαλμική προσθετική, οι επί παραγγελία φακοί επαφής και τα βοηθήματα χαμηλής όρασης.

Η EYEART Laboratories έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά έργα, συμμετέχοντας στον σχεδιασμό και φυσικά στην κατασκευή πρωτοτύπων ή προϊόντων για τις μελέτες.

Από το 1995, στις προϋπάρχουσες επιχειρήσεις, εξελίχθηκε η εφαρμογή και κατασκευή οφθαλμικών προθέσεων από PMMA, που συνδυάζει την γνώση της εφαρμογής ειδικών φακών επαφής στο οφθαλμικό κόλπωμα με την τρισδιάστατη πολυστρωματική τεχνική, προσομοιώνοντας απόλυτα τον φυσικό οφθαλμό.

2005 - Οι υδρόφιλοι προσθετικοί φακοί ACCESS, κατασκευάζονται με τις ίδιες αρχές αποτυπώνοντας τις λεπτομέρειες της ίριδας με χειροποίητη τεχνική μοναδική για κάθε φακό σύμφωνα με τον υγιή οφθαλμό. Η εξέλιξη οδήγησε και σε πιο ιδιαίτερες κατασκευές, φακούς που έχουν μετατοπισμένη τη θέση της ίριδας για την αισθητική αντιμετώπιση του στραβισμού.

Με γνώμονα την καινοτομία και την τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί δημιουργήθηκαν δύο ακόμη προϊόντα προσθετικής, ο BETA Prosthetic και ο EPSILON Prosthetic, κερατοειδικοί και σκληρικοί προσθετικοί φακοί αντίστοιχα, ενσωματώνοντας την πολυστρωματική τεχνολογία αισθητικής ανάμεσα σε μερικά εκατοστά του χιλιοστού υλικού των φακών.

2007 - Από τους πρώτους σχεδιασμούς φακών που αναπτύχθηκαν είναι ο DUALASCON σκληρός αεροδιαπερατός για περιπτώσεις κερατόκωνου. Σχεδιάστηκε για δώσει λύση στους εφαρμοστές σε τέτοιες περιπτώσεις, έχοντας μεγάλη οπτική ζώνη, πολυασφαιρικό σχεδιασμό και αυξημένη διάμετρο ώστε να εξαλείψει την τριβή σε κερατοειδείς που είναι πιο ευαίσθητοι.

2009 - Έχοντας προτεραιότητα τον κερατόκωνο, δημιουργήθηκε ο καινοτομικός φακός DELTA CONUSυδρόφιλος φακός για κερατόκωνο, που εξομαλύνει τις τοπογραφικές ασυμμετρίες και σε συνδυασμό με την δυνατότητα κατασκευής αστιγματισμού έως και 12.00 διοπτρίες, κατέχει την πρώτη επιλογή από πολλούς εφαρμοστές φακών.

2010 - Η EYEART, ανέπτυξε έναν από τους πρώτους σύγχρονους σκληρικούς φακούς, τον EPSILON. Με βασικές αρχές την πολυκαμπυλωτή ασφαιρική ανέπαφη εφαρμογή στον κερατοειδή και σκληροκερατοειδές όριο, έφτασε πλέον στην έκτη γενιά μέχρι σήμερα, προσφέροντας εξατομίκευση σε διαφορετικά τεταρτημόρια, μικροεσοχές για περιπτώσεις μορφολογικών ανωμαλιών, επιπλέον διόρθωση αστιγματισμού στην πρόσθια επιφάνεια.

2015 - Σχεδιάστηκε και πρωτοτυποποιήθηκε το μικρότερο τηλεσκόπιο χαμηλής όρασης μακρινής απόσταση SLIM. Με βάρος μόλις 21 γραμμάρια και μήκος μόλις 14 χιλιοστά.

2020 - Στόχος της εταιρίας είναι η καλύτερη δυνατή λύση για την μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων που χρειάζονται διόρθωση, τους πρεσβύωπες. Έχοντας εγκαταστήσει αναβαθμισμένο λογισμικό σχεδιασμού CAD, δημιουργήθηκαν δύο εξ ολοκλήρου νέοι πολυεστιακοί φακοί επαφής, για οποιανδήποτε πρεσβύωπα. Οι OMEGA 6 και OMEGA 6 TORIC σχεδιάστηκαν για να επικεντρώνονται στον οπτικό άξονα του οφθαλμού, με ασφαιρική οπτική σε μακρινή και κοντινή ζώνη,  με διόρθωση μυωπίας και υπερμετρωπίας έως 15.00 διοπτρίες αλλά και στιγματισμού έως 6.00 διοπτρίες.

2021 - Μία νέα εποχή μελέτης και εξέλιξης έχει ξεκινήσει στην εξατομικευμένη εφαρμογή φακών επαφής, συνδυάζοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, την τοπογραφία κερατοειδή, την οπτική τομογραφία και την αγγειογραφία, για την ανάλυση της περιοχής που έρχεται σε επαφή ο φακός.

Nikos Vasileiou

Optometrist
Operational manager

E: nikosv@eyeart.org

M: +30 6937337261

Lefteris Karageorgiadis

Optometrist, anaplastologist
Professional affairs

E: lk@eyeart.org

M: +30 6936977833